Skivomslagen Gud försöker glömma

1...1516171819...54

”Music” (Royals)

Ett trevande försök till minimalism, dock fullständigt överskuggad av omdömesbrister. Dålig smak förnekar sig aldrig, och det är väl därför som vissa saker går igen på världens alla skivomslag. Andliga sånger i USA, dansband i Sverige, alla spelar de i samma liga.
Ta detta med vita skor, till exempel. Eller det faktum att så många band springer ut i en skogsbacke när naturen står som gråbrunast, och anser miljön vara ypperlig till omslag för deras senaste inspelningar.
Så långt likheterna.
Här finns emellertid några saker som kunde ha renderat Royals en placering lite - säger lite - längre upp på hippa listan. De har till exempel inte fallit i det ack så vanliga diket att använda en titelnyans som är totalt oläslig mot bakgrundsnyansen. Och de har, medvetet eller ej, varit föregångare i den nu så vanliga trenden att skriva gruppens namn med liten begynnelsebokstav.
Men det höll inte hela vägen. Den lakoniska titeln ”Music” är otydligare, och med stor bokstav. Och det trevande försöket till återhållsamhet gick fullständigt åt skogen i samma stund som de fem herrarna drog på sig kläderna."Fuga manus"© Johan Gustafsson 2016den 16 november 2017