Slangbellor

De bästa webbhandlarna för allt som gäller slangbellor:

FlippinOut Slingshots/SimpleShot

Nathan Masters konstruerar, tillverkar och säljer egna och andras slangbellor. Han har också ett brett sortiment av band, pouchar etc. Dessvärre skickar han inte ammunition till Europa, så sådant handlar man på annat håll.

The Slingshot Channel: Jörg Spraves egen webbshop

Här köper du (förstås) Spraves egen Rambone, men han säljer också lite annat. Särskilt bra är han på band och ammunition, och här blir inte frakten så dyr, eftersom han bor i Tyskland.

Pocket Predator: Bill Hays webbshop

Bill Hays designar, tillverkar och säljer egna slangbellor från sin gård i Texas. Här finns det mesta!
Hays är kändis på YouTube, och han har utvecklat en egen pedagogik för att lära folk skjuta slangbella. Han är oerhört pricksäker!
Webbshoppen ser ut som något från mitten av 90-talet, tyvärr. 

Gamekeeper John

Killen som driver denna näthandel gör främst slangbellor själv i plywood, men det blir mer och mer i andra material också. John är för övrigt mycket duktig på slangbella, och har en livlig aktivitet på YouTube. Webbshopen är inte toppensnygg, men OK.

Några framstående personer på YouTube:

"Flatband"

Amerikansk nestor med en samling av slangbellor som är en av världens mest omfattande. Han har en bra YouTube-kanal; visserligen lite småtaskig i ljud- och bildkvalité, men med intressant innehåll. Flatband säljer också hemmatillverkade band och pouchar på eBay; bland annat är han känd för sina pouchar med "skål". Ska du ha tag på gammaldags, numer svårköpta gummimaterial till band, då är det Flatband som har dem i lager!

Jörg Sprave

Denne tysk är förmodligen världens mest kända slangbellspersonlighet. Hans YouTube-kanal, The Slingshot Channel, har flest besökare av alla; varje nytt klipp ses av hundratusentals inom några timmar. Uppfinningsrikedomen är det inget fel på...
Spraves videor kan inte beskrivas, de måste ses! Är det någon som kan göra anspråk på titeln "Mr Slangbella" i världen, så är det Jörg Sprave (ofta felaktigt uttalat "Djortsch Spräjv").

1611torsten

Tysktalande man som fört den så kallade bytterfly-tekniken till nya höjder. Torde vara en av världens främsta långdistansskyttar. Hans videor på Tuben är mycket inspirerande. Han säger inte mycket, men delar med sig av information med hjälp av text i klippen. Det lilla jag har varit i kontakt med honom personligen har gett mig intrycket att han inte är så värst jättetrevlig, men vilken skytt han är!

pfshooter

Det är så här man oftast ser honom på YouTube: en stadig kalaskula och en hårig högerarm. Någonstans i en av USA:s ökenstater huserar denne man, som är rent ofattbart skicklig på intuitivt siktande. Han gör slangbellor av t ex ölöppnare, plånböcker, kreditkort etc. Han skjuter ofta med lite ovanligare ammunition, såsom glaskulor. Denne man missar aldrig!
Signaturen "pfshooter" ska uttydas PF-shooter, och då handlar det om en så kallad "pickel fork"; dvs en pytteliten slangbella som påminner lite om en sorts gaffel som man plockar upp pickles ur burken med. Denna sortens slangbellor tillverkar och säljer han också, dock inte via egen webbshop.
Alla klipp avslutas med pfshooters lakoniska "There you go!"

romanianshadow

Killen är rumän, får vi anta. Han har bara tre klipp på Tuben, men de är desto mer sevärda! Hans teknik är ganska spektakulär: han skjuter nämligen utan slangbella ("fork"), d.v.s. han klämmer fast bandet i handen direkt, och med ett imponerande resultat. Obs! Inget för nybörjare att ta efter!!

Bill Hays

Texasbo med egen slangbellsfabrik hemma på gården. Skicklig, pedagogisk, välgjorda klipp.
Jag har handlat rätt mycket av den här killen, och har aldrig blivit besviken på hans produkter. Ska du satsa på prickskytte, ska du prova en av hans Pocket Predator-bellor. Av alla slangbellor jag köpt (eller kopierat designen från) är det hans bellor som jag skjuter pricksäkrast med.

Michael McClure

Duktig skytt som gillar att testa olika sorters slangbellor. Eftersom han också är bågskytt, gillar han att experimentera med slangbellor för pilar också. McClure är alltid "på väg", så det är alltid intressant att följa honom och se vad som är hans senaste "dille". Skjuter en hel del inomhus också (med småbarn i närheten...)
McClure innehar ett slangbellsrekord i Guiness rekordbok.

Alfred B666

Ung svensk kille som gör egna slangbellor, starship-modeller etc. Tydliga och snyggt producerade filmer med instruktioner i hur man bygger sina egna slangbellsvapen. Rekommenderas!


"Fuga manus"© Johan Gustafsson 2016den 16 november 2017